ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Υγιεία Α.Ε.
Κάτωθι Πανοράματος
66100 Δράμα
Τηλ Κέντρο 25210-70000

ΚΗΛΕΣ

Είναι πολύ πιθανό, στο κοντινό μας περιβάλλον, να έχουμε ακούσει τον όρο ‘κήλη’ ή και να έχουμε συναντήσει ανθρώπους με αυτή την πάθηση! Συνήθως όταν μιλούν για ‘κήλη’ αναφέρονται σε εξωτερικές κήλες και ιδίως ‘βουβωνοκήλη’. Κάποιοι από αυτούς ίσως έχουν χειρουργηθεί.

Άλλοι απλώς συμβιώνουν ανυποψίαστοι με το πρόβλημά τους ακόμα και για πολλά χρόνια... Συνήθεια, φόβος, άγνοια τους συντροφεύουν σε αυτήν την πορεία τους, αλλά και πιθανοί κίνδυνοι τους περιμένουν...

Η εξέλιξη της τεχνολογίας οδήγησε και την αντιμετώπιση της κήλης σε χρήση νέων μεθόδων , τεχνικών και φυσικά καινούργιων υλικών.

Αναπτύχθηκαν μέθοδοι με ελάχιστο έως ανύπαρκτο πόνο για τον ασθενή, άμεση μετεγχειρητική κινητοποίηση και επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Έτσι η χρήση συνθετικών μη απορροφήσιμων ή ημιαπορροφήσιμων πλεγμάτων σε συνδυασμό με την κατάλληλη αναισθησία μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή στο σπίτι του, χωρίς πόνο, μέσα σε λίγες ώρες μετά το χειρουργείο.

Η επιλογή τεχνικής, υλικών και γενικά προσέγγισης υπαγορεύεται από τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται σε κάθε ασθενή και φυσικά εξατομικεύεται!

Σύγχρονες και αποτελεσματικές τεχνικές αποκατάστασης και άλλων τύπων κήλης όπως ομφαλοκήλη, βουβωνοκήλη, μηροκήλη, επιγαστρική κήλη με χρήση ειδικών υλικών (όπως πλέγμα) όπου χρειάζεται.

Η αναισθησία μπορεί να είναι γενική ή ραχιαία ή και τοπική. Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του την ίδια ή την επόμενη ημέρα του χειρουργείου με ήπια αναλγητικά όταν χρειάζεται και οδηγίες που αφορούν την καθημερινότητά του και την επιστροφή στους γνωστούς ρυθμούς του.