ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Υγιεία Α.Ε.
Κάτωθι Πανοράματος
66100 Δράμα
Τηλ Κέντρο 25210-70000

ΚΥΣΤΗ ΚΟΚΚΥΓΟΣ

Γνωστή οντότητα σε πολλούς, ιδιαίτερα στους άνδρες. Επιφέρει ταλαιπωρία και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που πάσχουν, αλλά πολλές φορές και στό άμεσο περιβάλλον τους. Λόγω της “κακής” φήμης που συνοδεύει τη νόσο και της ελλιπούς ενημέρωσης, οι ασθενείς μπορεί να ταλαιπωρούνται επί χρόνια έως ότου αποφασίσουν να επισκεφτούν τον χειρουργό!

Έχει αναπτυχθεί ποικιλία χειρουργικών τεχνικών για την αντιμετώπιση της νόσου. Αυτές κινούνται, ανάλογα με την περίπτωση, από την απλή διάνοιξη της κύστεως μέχρι την εκτομή αυτής και των συριγγωδών πόρων, με τη σύγκλειση σε πρώτο ή δευτερο χρόνο. Οι τεχνικές αντιμετώπισης έχουν τις ενδείξεις τους, τα πλεονεκτήματά και τα μειονεκτήματά τους.

Χειρουργική αντιμετώπιση, λοιπόν, του τριχοφωλεακού συριγγίου (κύστη κόκκυγος) με την επιλογή της καταλληλότερης μεθόδου. Η χρήση νυστεριού ραδιοσυχνοτήτων προσφέρει ελάχιστη κάκωση των ιστών και καλύτερη επούλωση του τραύματος.

Η αναισθησία συνήθως είναι τοπική, ή με συνδυασμό μέθης. Ο ασθενής παραμένει λίγες ώρες στο νοσοκομείο και στη συνέχεια επιστρέφει στο σπίτι του λαμβάνοντας ήπια αναλγητικά. Ακολουθούν, τις επόμενες ημέρες, αλλαγές του τραύματος στο ιατρείο.