ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ
Υγιεία Α.Ε.
Κάτωθι Πανοράματος
66100 Δράμα
Τηλ Κέντρο 25210-70000

ΧΟΛΟΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ

Περίπου δύο στους δέκα ανθρώπους έχουν χολολιθίαση. Σαφώς πολλοί δεν το γνωρίζουν, τουλάχιστον μέχρι να παρουσιάσουν συμπτώματα. Άλλοι, αν και το γνωρίζουν, δεν το αντιμετωπίζουν. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα, πάνω απ’ όλα, ελλιπούς ενημέρωσης!

Έλλειμμα ενημέρωσης που οδηγεί στο φόβο, στην υποτίμηση του προβλήματος και τελικά σε λανθασμένους χειρισμούς και αντιμετώπιση.

Η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή είναι μία χειρουργική τεχνική κατά την οποία γίνεται χρήση μιας ειδικής ενδοσκοπικής κάμερας και ειδικών εργαλείων με σκοπό την εκτομή της χοληδόχου κύστεως. Είναι μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική μέθοδος χωρίς μεγάλες τομές και πόνο. Απαιτούνται μόνο 2-3 οπές μισού εκατοστού και μία οπή ενός εκατοστού για την τέλεση του χειρουργείου. Η χοληδόχος κύστη αφαιρείται μέσα από την τομή του ενός εκατοστού με τη χρήση των ειδικών λαπαροσκοπικών εργαλείων. Μετεγχειρητικά υπάρχει ελάχιστος πόνος , αφού δεν υπάρχει τομή στους μύες του κοιλιακού τοιχώματος. Αυτό συνεπάγεται άμεση κινητοποίηση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Η επέμβαση γίνεται πάντοτε υπό γενική αναισθησία. Ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για ένα βράδυ και μετά την έξοδό του μπορεί να χρειαστεί να πάρει ήπια αναλγητικά και αντιβίωση. Επιστρέφει σε πλήρη δραστηριότητα μέσα σε ελάχιστες ημέρες.