Αίθουσα Τοκετών

15 Χρόνια Είμαστε Κοντά Σας

Αίθουσα Τοκετών

Η σύγχρονη Αίθουσα Τοκετών αποτελεί ουσιαστικά την καρδιά της λειτουργίας του Μαιευτηρίου ΥΓΙΕΙΑ και έχει να επιδείξει ένα ζεστό και όμορφο περιβάλλον, άνετους χώρους και τον αρτιότερο τεχνολογικό εξοπλισμό της σύγχρονης ιατρικής.

Σε ένα φιλικό περιβάλλον υποδεχόμαστε τις επίτοκες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες καταγραφής και ψυχολογικής υποστήριξης για τη συνέχεια.
Στη ζεστή και σύγχρονα εξοπλισμένη Αίθουσα Ωδινών οι επίτοκες προετοιμάζονται σωματικά για τον τοκετό, με την υποστήριξη του προσωπικού τους μαιευτήρα – γυναικολόγου, της συνεργάτιδας μαίας και του λοιπού νοσηλευτικού προσωπικού. Κοντά σας εφόσον το επιθυμείτε μπορεί να παρευρεθεί μόνο ο σύζυγός σας (μόνο στην περίπτωση του φυσιολογικού τοκετού).

Στην πλήρως και σύγχρονα εξοπλισμένη Αίθουσα Τοκετού συντελείται το θαύμα της γέννησης, με τα αισθήματα της χαράς και της συγκίνησης να κυριαρχούν, ιδιαίτερα τη στιγμή όπου το νεογνό παραδίδεται στην αγκαλιά της μητέρας του.

Η αίθουσα μαίευσης περιλαμβάνει μαιευτικό υπέρηχο, τελευταίας γενιάς μηχάνημα αναισθησίας-αναλγησίας, συσκευές οξυμετρίας και παρακολούθησης των ζωτικών σημείων, πλήρως εξοπλισμένη εργαλειοθήκη και χειρουργικό φωτισμό. Ο φυσικός φωτισμός, που μόνο η Αίθουσα Τοκετών του Μαιευτηρίου ΥΓΙΕΙΑ διαθέτει, συμβάλλει στη θετική ψυχολογία της μέλλουσας μητέρας.

Στο Χώρο Νεογνών ακριβώς δίπλα από την Αίθουσα Τοκετών προσφέρονται οι πρώτες φροντίδες στο νεογέννητο, από τις έμπειρες μαίες και υπό την επίβλεψη παιδιάτρου. Κατόπιν το νεογνό μεταφέρεται στον όροφο όπου θα νοσηλευτεί η μητέρα του.

Οι λεχωίδες αμέσως μετά τον τοκετό και την πρώτη επαφή με το μωρό τους μεταφέρονται στην Αίθουσα Ανάνηψης Λεχωίδων όπου παραμένουν για δύο ώρες, υπό την επίβλεψη της μαίας, για την παρακολούθηση της γενικής τους κατάστασης και κατόπιν μεταφέρονται στο δωμάτιο νοσηλείας τους.

Η μέλλουσα μητέρα μπορεί να συνοδεύεται στην αίθουσα ωδίνων – τοκετού από έναν και μόνο συνοδό, το σύζυγο ή άλλο άτομο της επιλογής της. Ο συνοδός είναι υποχρεωμένος να φορέσει την κατάλληλη ενδυμασία που θα του προμηθεύσει η μαία υποδοχής και να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Κλινικής, καθώς και με υπόδειξη του θεράποντος Ιατρού.