Γενικές Οδηγίες

15 Χρόνια Είμαστε Κοντά Σας

Γενικές Οδηγίες

Αν είστε καπνιστής καλό είναι στο διάστημα που μεσολαβεί, από τότε που θα ειδοποιηθείτε για την επέμβαση ως την πραγματοποίηση της, να διακόψετε την ανθυγιεινή συνήθεια σας. Η διακοπή του καπνίσματος θα σας βοηθήσει πολύ στη  διαδικασία της αναισθησίας, αλλά και στην καλύτερη επούλωση του τραύματος.
Η επέμβαση θεωρείται πως είναι μια καλή ευκαιρία να προχωρήσετε σε διακοπή καπνίσματος, γιατί κάτι ανάλογο έχουν κάνει με επιτυχία πολλοί καπνιστές στο παρελθόν.
Αν, όμως, δεν έχετε ακόμα αποφασίσει να διακόψετε, οφείλετε  να αποφύγετε το κάπνισμα την παραμονή της επέμβασης.
Την ίδια ευκαιρία προσφέρει η προγραμματισθείσα επέμβαση για να μειώσετε ή και να μηδενίσετε την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.
Ελέγξτε αν υπάρχει κάτι που δεν έχετε καταλάβει για την πάθηση  ή την επέμβαση σας καθώς και για τη διαδικασία εισαγωγής και νοσηλείας σας στην κλινική.  Αν έχετε ακόμα απορίες επικοινωνήστε με το γιατρό ή τη γραμματεία της κλινικής πριν από την καθορισθείσα ημερομηνία εισαγωγής σας.
Είναι καλό να κρατάτε γραπτές σημειώσεις με τα ερωτήματα σας, έτσι που να μην ξεχάσετε κάποιο απ’ αυτά στη επικοινωνία σας με τους αρμόδιους.
Τα παραπάνω ισχύουν και στις περιπτώσεις που δεν είστε βέβαιος για την ημέρα του χειρουργείου και την ώρα προσέλευσης που σας συνέστησαν.
Το προηγούμενο από την ημέρα της επέμβασης απόγευμα ετοιμάστε την τσάντα με τα απαραίτητα που θα πάρετε μαζί σας (πυτζάμες, παντόφλες, μία καθαρή αλλαξιά εσώρουχα, πετσέτα). Αν  πρόκειται να υποβληθείτε σε επέμβαση στο στήθος να έχετε μαζί σας ένα σουτιέν που να στηρίζει καλά τους μαστούς, όπως είναι αυτά για τη γυμναστική. Επίσης, πιο άνετο για τις γυναίκες είναι να φορούν πυτζάμες (πουκάμισο – παντελόνι), ιδίως αν πρόκειται  να χειρουργηθούν στο άνω μέρος του σώματος, γιατί έτσι μπορούν να ελευθερώσουν το πάνω μέρος του κορμιού τους αν το ζητήσει ο γιατρός χωρίς να χρειάζεται να ξεντυθούν πλήρως.
Πάρτε μαζί σας την οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα σας, καθώς και μία χτένα (ή βούρτσα) για τα μαλιά σας
Επίσης, τοποθετήσετε στο πορτοφόλι ή στην τσάντα σας τα έγγραφα που θα χρειαστείτε και φροντίστε να έχετε είτε κάτι να διαβάσετε ή/και ένα μικρό ραδιοφωνάκι ή συσκευή mp3 με ακουστικά για να περάσετε την ώρα σας, ιδιαίτερα αν η αναμονή για το χειρουργείο κρατήσει κάποια ώρα.
Το βράδυ γευματίστε ελαφρά, στην κανονική για σας ώρα. Μην φάτε ή πιείτε οτιδήποτε μετά τα μεσάνυχτα (αυτή η απαγόρευση ισχύει και για νερό, καφέ και γλυκά). Εάν είστε διαβητικός θα πρέπει να λάβετε ειδικές οδηγίες,
Πριν πάτε για ύπνο κάντε ένα μπάνιο ή ντους ( αναλόγως τις συνήθειες σας ).
Αν προλαβαίνετε να κάνετε το μπάνιο σας το πρωί της ημέρας της επέμβασης, αυτό θα ήταν καλύτερο, αλλά αν για το σκοπό αυτό θυσιάσετε πολύ από τον ύπνο σας, τότε την καθαριότητα σας  μπορείτε να την επιμεληθείτε το προηγούμενο βράδυ, πριν πάτε για ύπνο. Ένας καλός ύπνος πριν από την ημέρα του χειρουργείου κάνει καλό.
Για τις κυρίες που έχουν βαμμένα νύχια, θα πρέπει να τα ξεβάψουν πριν από το χειρουργείο.

Προσοχή:
Αν έχετε κρυολογήσει ή έχετε σημάδια για επερχόμενο κρυολόγημα ( π.χ. τρέχει η μύτη σας, αισθάνεστε κακοαδιαθεσία, αισθάνεστε «κομάρες») ειδοποιήστε την κλινική. Η αναισθησία σε ασθενείς με λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού αποφεύγεται, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη των κατώτερων αναπνευστικών οδών (πνευμονία ).
Αν πάσχετε από κάποια νόσο ή λαμβάνεται κάποια φαρμακευτική αγωγή ακολουθήστε τις σχετικές οδηγίες του αναισθησιολόγου και του γιατρού σας.

Την ημέρα του χειρουργείου
•     Ελέγξτε ότι έχετε πάρει στην τσάντα σας  ό,τι χρειάζεσται.
•    Μην πιείτε νερό, παρά μόνο ελάχιστο αν είναι να πάρετε κάποιο φάρμακο που έχει εγκρίνει ο αναισθησιολόγος και ο γιατρός σας.  (Αν το χειρουργείο σας έχει προγραμματιστεί να γίνει αργά το μεσημέρι, τότε μπορείτε στις 7 π.μ. να πιείτε λίγο νερό. Γάλα ή πορτοκαλάδα απαγορεύονται. Μετά απ’ αυτήν την ώρα απαγορεύεται οποιαδήποτε λήψη υγρών).
•    Μη βάζετε make-up.
•    Μη φοράτε χρυσαφικά ή άλλα κοσμήματα (ακόμα και faux bijoux).  Η κλινική δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Αφαιρέστε τα αντικείμενα ( δακτυλίδια, σκουλαρίκια) από οποιοδήποτε σημείο του σώματος σας τα έχετε τοποθετήσει με τρύπημα ( body piercing). Γενικά μην έχετε μαζί σας αντικείμενα αξίας.
•    Το ίδιο ισχύει και για πιστωτικές κάρτες που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ή άλλα σημαντικά έγγραφα, πέρα από εκείνα που χρειάζονται για τη νοσηλεία σας.
•    Είναι καλύτερα να μην φοράτε τους φακούς επαφής σας. Φορέστε τα γυαλιά σας για  να έρθετε στη κλινική. Πάρτε μαζί σας και μία θήκη για να τα τοποθετήσετε, αφού στο χειρουργείο θα μεταφερθείτε χωρίς γυαλιά. Αν δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε χωρίς φακούς επαφής, να αναφέρετε στη νοσηλεύτρια ότι τους φοράτε και να έχετε μαζί σας την ειδική θήκη που θα τους τοποθετήσετε όταν τους βγάλετε.
•    Αν έχετε τεχνητή οδοντοστοιχία, πάρτε μαζί σας το δοχείο που την τοποθετείτε.
•    Εάν φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας, έχετε μαζί σας τη θήκη φύλαξης τους. Την ώρα του χειρουργείου αφαιρούνται και θα σας τα φορέσουν και πάλι αφού «ξυπνήσετε» από τη νάρκωση.

"Η Υγεία είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε στη ζωή μας!"

Επικοινωνήστε άμεσα και κλείστε ραντεβού